Materiaalipankki

OsaajaKS-materiaalit sidosryhmien käyttöön

Kaikki OsaajaKS-materiaalit ovat vapaasti sidosryhmien käytettävissä. Tältä sivulta löydät hyödyllistä materiaalia niin työllisyyden asiantuntijoiden, oppilaitosten edustajien kuin ohjauksen ammattilaisten käyttöön. Lataa dokumentit käyttöösi ja hyödynnä osaamisen kehittämisessä!

Päivitämme materiaalipankin sisältöjä aktiivisesti kevään 2023 ajan.

Esitteet opintoihin

Työllisty uudella osaamisella - OsaajaKS-palveluketju Keski-Suomessa Koulutusmahdollisuudet, koulutuksesta kiinnostuneiden ohjaus ja työnhakijan palvelut yhdessä paketissa.

Kohti koulutusta – koulutuksiin hakeutumisen esite Miten, missä ja milloin erilaisiin koulutuksiin haetaan?

Reittejä ammatilliseen koulutukseen -esite Tiesitkö, että ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua yhteishaun lisäksi jatkuvan haun, työvoimakoulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen kautta.

Kevät on koulutuksiin hakeutumisen aikaa -esite


Omavalmentajien materiaaleja

OsaajaKS-ohjauskeskustelun lomake Tutustu OsaajaKS-ohjauksen sisältöön tarkemmin ja hyödynnä sitä myös omassa työssäsi.

OsaajaKS-kuukausitiedotteet omavalmentajille

OsaajaKS-keskiviikot ja materiaalit

Maahanmuuttaneiden kielitaidon arviointi

Työnhakija: työhön tarvittavan kielitaidon arviointilomake Lomakkeen avulla työnhakijat voivat arvioida omaa suomen kielen osaamistaan helposti ja konkreettisesti.

Työnantaja: työhön tarvittavan kielitaidon arviointilomake Myös työnantajat voivat helpommin määrittää, minkä tason kielitaitoa työssä tarvitaan.


Hankeessa tehtyjä selvityksiä

Millaista osaamista Keski-Suomessa tarvitaan? Raportti OsaajaKS-palveluketjua varten tehdystä osaamistarvekartoituksesta sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikan alalla sekä ICT-alalla.

OsaajaKS: Kysely omavalmentajille lyhytkoulutuksista Kyselyn tavoitteena oli selvittää, millaiset lyhytkoulutukset palvelevat parhaiten kuntakokeilun asiakkaiden tarpeita. Saatuja tuloksia hyödynnettiin OsaajaKS-palveluketjun toiminnan kehittämisessä.

Tulossa selvitys lyhytkoulutuksien vaikuttavuudesta ja haasteista Keski-Suomessa.