OsaajaKS – jatkuvan oppimisen palveluketju

Rakennamme uutta jatkuvan oppimisen palveluketjua Keski-Suomessa Jyväskylän seudun työllisyyden kokeilukuntiin.

Kokoamme tälle sivustolle tietoa vuosina 2020-2023 rakennettavasta jatkuvan oppimisen OsaajaKS-palveluketjusta Keski-Suomessa. Mukana ovat sekä alueen oppilaitokset että työllisyyden kuntakokeilun toimijat.

Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen kokeilukuntiin

Tehtävänämme on auttaa keskisuomalaisia työnhakijoita työllistymään lisäkoulutuksen avulla ja alueen työnantajia saamaan näin osaavia työntekijöitä.

Saavuttaaksemme tavoitteen kehitämme jatkuvan oppimisen palveluketjua, joka tukee työllistymistä monipuolisesti. Työtön työnhakija saa täsmäkoulutusta ja ohjausta, jotta hän voi työllistyä pitkäkestoisesti jollekin työvoimapulasta kärsivälle alalle. Keski-Suomessa näitä aloja ovat sosiaali- ja terveysala, kone- ja tuotantotekniikka sekä ICT-alat.


OsaajaKS-palveluketjua varten kartoitimme sekä työelämän että työntekijöiden osaamistarpeita, jotta tiedämme, millaista koulutusta tarvitaan. Lyhytkestoisten koulutusten ohella kehitämme myös tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelua, jotta se vastaa paremmin työnhakijan yksilölliseen tarpeeseen ja tukee nopeampaa työllistymistä.

Projektia koordinoi Jyväskylän yliopisto, ja sen lisäksi oppilaitoksista mukana toteutuksessa ovat JAMK, Gradia, POKE, HUMAK, Jyväskylän kesäyliopisto, Alkio-opisto, Jyväskylän kansalaisopisto sekä Jyvälän kansalaisopisto. Mukana Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilussa ovat Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Äänekoski.

Hanketta rahoittaa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

OsaajaKS-toimijat-logot-vaaka.png