3.5.2021

Oppilaitosten yhteystiedot

Mistä saa tietoa Keski-Suomessa tarjolla olevista opinnoista tai ohjausta opiskeluun? Ota yhteyttä OsaajaKS-palveluketjun toteuttamisessa mukana oleviin oppilaitoksiin.

Jyväskylän yliopisto, avoin yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Yliopistossa on kuusi tiedekuntaa, joiden opetussuunnitelmiin perustuvia opintoja myös Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa. Avoin yliopisto-opetus on aidosti avointa kaikille: opinnot eivät edellytä tiettyä pohjakoulutusta tai ikää. Voit opiskella omien tarpeidesi ja mahdollisuuksiesi mukaan, intensiivisesti tai vaikkapa työn ohella.

Avoin yliopisto
avoin.jyu.fi
Opinto-opas

Avoimen yliopiston opintopalvelut
help.jyu.fi
040 576 7760

Yliopiston tutkintokoulutus
jyu.fi/hakijalle


Gradia (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä)

Gradia tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuosittain Gradiassa opiskelee yli 4000 nuorta kymmeniin ammatteihin. Oppilaitos järjestää myös taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa. Gradiassa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erityisammattitutkinnon, osatutkintoja, lyhytkursseja sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta, aikuisten perusopetusta sekä monipuolisesti musiikin ja tanssin harrastusmahdollisuuksia.

Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
gradia.fi/oppimaan


JAMK (Jyväskylän ammattikorkeakoulu)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Yksiköitä ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö sekä teknologiayksikkö. Toimipisteet sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää ja Saarijärven Tarvaalassa.

040 556 0409
jamk.fi
Aikuiskoulutus

Jatkuvan oppimisen palvelut
avoinamk@jamk.fi

Tutkintokoulutus
hakijapalvelut@jamk.fi


Alkio-opisto

Alkio-opisto on valtakunnallinen, Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja amk-opintoja tarjoava Jyväskylän Korpilahdella sijaitseva kansanopisto. Vuosittain kampuksella opiskelee noin 400 eri puolilta Suomea tullutta opiskelijaa. Heistä Alkio-opiston opiskelijoita on noin 270 ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoita noin 130.

050 409 3004 tai 040 714 3449
toimisto@alkio.fi
alkio.fi/hae-meille-opiskelemaan


Humak (Humanistinen ammattikorkeakoulu)

Jyväskylän kampus tarjoaa uudet opetus- ja hallinnon tilat järven rannalla Korpilahdella, noin 30 kilometrin päässä Jyväskylästä ja noin 120 kilometriä Tampereelta. Kampuksella on ruokala, asuntoja ja luonnonläheiset puitteet myös vapaa-aikaan. Jyväskylän yksikössä voit opiskella yhteisöpedagogiksi tai kulttuurintuottajaksi.

Hakijapalvelut
+358 29 451 9300
hakijapalvelut@humak.fi


Opintotoimisto
+358 29 451 9253
opintotoimisto@humak.fi

humak.fi/opiskelijaksi


Jyvälän kansalaisopisto

Jyvälä järjestää hyvinvointia tukevaa sivistys-, koulutus-, kasvatus-, harrastus- ja kansalaistoimintaa. Jyvälällä on pitkä kokemus opintotoiminnasta, lapsi-, nuoriso- ja perhetyöstä, työllistämistoiminnasta, kansalaistoiminnasta, monikulttuurisesta ja maahanmuuttajatyöstä, sosiaalisten hankkeiden toteuttamisesta. Jyvälän toiminnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus kohdistuu erityisesti ihmisten voimavarojen vahvistamiseen, yksinäisyyden ja syrjäyttävän kehityksen ehkäisyyn, työllisyyden tukemiseen ja maahanmuuttajien kotoutumiseen.

014 217 202
Jyvala@jyvala.fi
jyvala.fi


Jyväskylän kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolista yleissivistävää aikuiskoulutusta. Opisto on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta varsinaista ala- tai yläikärajaa ei ole. Opistossa voivat opiskella kaikki peruskoulutuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta.

Neuvonta
014 266 0107
info.kansalaisopisto@jyvaskyla.fi
jyvaskyla.fi/kansalaisopisto


Jyväskylän kesäyliopisto

Jyväskylän kesäyliopisto on vapaan sivistystyön lain mukaista koulutustoimintaa toteuttava oppilaitos. Aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton Jyväskylän kesäyliopisto tukee toiminnallaan elinikäisen oppimisen, henkisen hyvinvoinnin ja koulutuksellisen tasa-arvon periaatteiden toteutumista Keski-Suomen maakunnassa.

044 760 3730
kesayo@jyu.fi
kesayo.jyu.fi


Poke (Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto)

Poke tarjoaa ammatillista tutkintokoulutusta ja täydennyskoulutusta nuorille ja aikuisille. Tarjonnassa on perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, tutkinnon osia, VALMA-koulutusta, työvoimakoulutusta sekä lisä- ja täydennyskoulutusta työelämän tarpeisiin. Pokella on toimipisteet Äänekoskella, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella.

Hakijapalvelut
040 7120 935
hakijapalvelut@poke.fi
poke.fi/oppimaan


Lisäksi yhteistyössä mukana

Jyväskylän kristillinen opisto

+358 (14) 334 8000
toimisto@jko.fi
jko.fi