12.10.2022

RekryKoulutukset ja uraohjaus kiinnostivat korkeasti koulutettuja

RekryKoulutus-tilaisuus Ruusupuistossa 2022


Ruusupuistossa 11.10. järjestetty Korkeasti koulutetuille yksilöllistä ohjausta työelämään -tapahtuma toi yhteen yli lähes 70 osallistujaa. Tapahtumassa osallistujat kuulivat RekryKoulutusten mahdollisuuksista ja saivat heille kohdennettua ohjausta työelämään.

Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto -rakennuksen kolmas kerros oli täynnä korkeasti koulutettuja, kun Jyväskylän työllisyyspalveluiden Emma Saaranen avasi tilaisuuden. Aivan alussa kuultiin lyhyt avaus tämänhetkisestä työmarkkinatilanteesta, joka on työnhakijan näkökulmasta varsin hyvä.

Varsinainen tilaisuuden ydin oli kuitenkin Noora Hietasen puheenvuoro, jossa hän kertoi RekryKoulutusten mahdollisuuksista. RekryKoulutukset ovat lyhytkestoisia työtä ja opintoja yhdistäviä koulutusohjelmia, jotka lähtökohtaisesti johtavat työllistymiseen. Jos toimintatapa on vielä tuntematon, lue lisätietoja TE-toimiston sivuilta.

Noora työskentelee tällä hetkellä Rekka Groupin markkinointi- ja viestintäpäällikkönä. Puheenvuorossaan Noora kertoi, kuinka päätyi monenkirjavista matkailu- ja ravintola-alan tehtävistä RekryKoulutusten avulla viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijatehtäviin. Hän toi puheenvuorossaan esiin, kuinka omaa osaamistaan tulisi katsoa ennakkoluulottomasti työnhaun yhteydessä.

RekryKoulutukset herättivät runsaasti keskustelua. Alustuksen jälkeen Nooralta kyseltiin mm. siitä, miten työtehtävät ovat sujuneet, miten RekryKoulutukset vaikuttavat tukiin ja myös siitä, kuinka varsinainen koulutusjakso sujui.

Noora kiteyttää oman polkunsa RekryKoulutusten avulla tyytyväisenä mutta ytimekkäästi:

“Aivan hemmetin rankkaa on ollut, mutta myös todella antoisaa”.

Monialaista ja monipuolista ohjausta korkeasti koulutetuille Napakoiden alustusten jälkeen osallistujat pääsivät keskustelemaan Uraohjausverkoston ja OsaajaKS-palveluketjun toimijoiden kanssa. Muutamista sairaustapauksista huolimatta paikalla oli useita alueen oppilaitoksia, joiden pisteillä kävi kuhina aina tapahtuman päättymiseen klo. 15 saakka.

Keski-Suomen TE-palveluiden Vilja Paavola kiteyttää tapahtuman antia ja häneltä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä:

“Eniten minulta kyseltiin haussa olevista RekryKoulutuksista mutta myös oman osaamisen tunnistamiseen liittyvistä asioista. Monen kanssa keskusteltiin myös siitä, miten omaan osaamiseen ja urasiirtoihin voi suhtautua ennakkoluulottomasti niin, että uskaltaa katsoa myös sellaisiin aloihin, joilta välttämättä ei vielä ole kokemusta.”

Tapahtuma saa jatkoa myöhemmin marraskuussa. Lisätiedot ja tapahtuman lopullinen päivämäärä pyritään lyömään lukkoon mahdollisimman pian, ja aiheesta ilmoitetaan OsaajaKS- verkkosivuilla sekä Twitterissä.