18.8.2021

Näillä aloilla on töitä Keski-Suomessa – tutustu opiskelumahdollisuuksiin syksyn OsaajaKS-keskiviikoissa

Monissa työpaikoissa on huutava pula työntekijöistä. Keski-Suomessa osaavia tekijöitä kaivataan muun muassa sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikan alalla sekä ICT-alalla. Työssä tarvittavaa osaamista puolestaan saa koulutuksissa, joita esitellään syksyn 2021 aikana OsaajaKS-keskiviikoissa.

Näillä aloilla on töitä Keski-Suomessa – tutustu opiskelumahdollisuuksiin syksyn OsaajaKS-keskiviikoissa

Kerran kuussa järjestettävissä OsaajaKS-keskiviikoissa esitellään syksyn aikana keskisuomalaista koulutustarjontaa. Verkkovälitteiset koulutusinfot on suunnattu sekä työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille että heidän omavalmentajilleen.

”Keski-Suomessa on todetusti työvoimapulaa useilla aloilla, joten OsaajaKS-keskiviikkoihin kannattaa tulla kuulolle, sillä koulutuksella saa osaamista – ja osaamisella työtä. Me autamme löytämään sopivan vaihtoehdon”, sanoo Kaisa Lassila koulutuskuntayhtymä Gradialta.

Lassila työskentelee hankkeessa, jossa kootaan koulutus- ja uraohjauspalveluista OsaajaKS-palveluketjua työllisyyden kuntakokeilun tueksi.

”Esittelemme syksyn 2021 infoissa työntekijöitä tarvitsevien alojen koulutustarjontaa, kuten sosiaali- ja terveysalan, ICT-alan ja kone- ja tuotantotekniikan opiskelumahdollisuuksia. Lisäksi puhumme myös yleisten työelämä- ja opiskelutaitojen kehittämisestä”, Lassila kertoo.


Koulutusinfoa viitenä keskiviikkona

Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä kertoo, että kuntakokeilussa jokainen työnhakija saa omavalmentajan työnhaun tueksi. Omavalmentajan ja OsaajaKS-uraohjaajien kanssa voi löytää itseä kiinnostavan alan ja pohtia omia mahdollisuuksia hankkia lisäosaamista opiskelemalla. OsaajaKS-keskiviikkoon osallistuminen on hyvä alku aloittaa yhteinen pohdinta opiskelun aloittamiseksi. 

”Tavoitteenamme on löytää jokaiselle omaan elämäntilanteeseen sopivaa ja merkityksellistä työtä. Tarpeeseen osuva koulutus voi tukea työnhakijan nopeampaa työllistymistä etenkin niillä aloilla, joille tarvitaan työntekijöitä Keski-Suomessa”, Lähteelä sanoo.

Verkossa järjestettäviä infotilaisuuksia on tarjolla joka kuukausi jouluun saakka eri teemoin.

OsaajaKS-keskiviikkojen 2021 ohjelma ja osallistumislinkit

25.8.2021 klo 13.00–13.45

Koulutukseen hakeutuminen

15.9.2021 klo 13.00–13.45

Kone- ja tuotantotekniikan opintotarjonta

13.10.2021 klo 13.00–13.45

ICT-alan opintotarjonta

17.11.2021 klo 13.00–13.45

Sosiaali- ja terveysalan opintotarjonta. Tilaisuuden tallenne katsottavissa 2.12.2021 saakka.

15.12.2021 klo 13.00–13.45

Eri alojen lyhytkoulutukset


Keski-Suomen koulutusmahdollisuuksista saa tietoa myös OsaajaKS-uraohjauksessa, jota järjestetään Jyväskylässä, Laukaassa ja Äänekoskella viikoittain. Uraohjaukseen voivat osallistua niin työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat kuin heidän omavalmentajansakin.