27.5.2022

Maija Salmelin: Unelmoi isosti! Opiskelu avaa elämään uusia mahdollisuuksia

Haluatko elämääsi muutosta ja uutta potkua työuraasi? Jokaisella on oikeus unelmoida. Se mihin keskityt, vahvistuu. Mihin asioihin sinä haluaisit muutosta ja miten voisit lähteä unelmiasi tavoittelemaan? Mikä sinua kiinnostaa?

OsaajaKS-ohjaajina etsimme yhdessä työnhakijoiden kanssa uusia urapolkuja. Uuteen koulutukseen hakeutuminen tai uuden työn aloittaminen ovat isoja elämän siirtymiä, jotka vaativat usein aikaa ja yhteistä pohtimista. Tärkeintä on löytää juuri niitä ratkaisuja, jotka vievät toivottuun tavoitteeseen parhaalla mahdollisella tavalla. OsaajaKS-ohjaajina haluamme tarjota tietoa, neuvoja ja ohjausta sekä vahvistaa itsetuntemusta ja itseluottamusta osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tätä työtä teemme yhdessä moniammatillisen verkoston kanssa, jotta työnhakija saisi sopivan palvelun sopivalla hetkellä.

Hyödynnä OsaajaKS-ohjaajan palveluita

Aikuisena opiskellessa on huomioitava monia asioita. Koulutuksia on paljon tarjolla ja voi olla vaikeaa löytää tarjonnasta sopivaa omaan tarpeeseen nähden. Eri koulutuksen järjestäjät tarjoavat korttikoulutuksia, lyhytkoulutuksia, polkuopintoja, tutkinnon osia ja kokonaisia tutkintoja. Koulutuksen kesto voi olla päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuosia. On tärkeää selvittää huolellisesti sopiva koulutus ja opiskelun aikainen toimeentulo. Näissä asioissa haluamme OsaajaKS-ohjaajina auttaa.

Opiskelu vaatii sitoutumista mutta se myös antaa paljon. Osaamisen kehittyminen ja opiskelijayhteisöön kuuluminen tuovat tullessaan hyvinvointia ja merkityksellisyyden kokemuksia. Opiskelijan roolissa on hyvä harjoitella tai kertailla työelämässä tarvittavia taitoja ja työelämässä oppimisen jaksojen avulla pääsee näyttämään omaa osaamistaan ja asennettaan itseä kiinnostaville työnantajille.

Ota rohkeasti askel tulevaisuuteen

Jos tietokoneen käyttäminen ja tekniikka hirvittää, ei hätää! Oppilaitoksissa autamme ja ohjaamme mielellämme digiasioissa. Monella aikuisella on kokemuksia siitä, että aikaisemmat opinnot ovat voineet olla takkuisia ja haasteellisia, ja niistä on voinut jäädä kurjia muistoja. Niitä voi selittää oppimisvaikeudet, joita ei ole aikanaan tunnistettu. Myös näihin asioihin on saatavilla apua ja tukea. Opintoja voidaan muokata jokaiselle sopivaksi. Nykyisin opiskelu on monimuotoista ja oppimisympäristöt laadukkaita, tervetuloa tutustumaan!

Jos haluat muutosta, ota riski ja ole rohkea. Motivaatio ja into syntyvät harvoin odottamalla, ne syntyvät tekemisen kautta. Jokainen matka alkaa ensimmäisellä askeleella. Mikä on sinun opiskelua ja työuraa koskeva unelmasi ja ensimmäinen askel kohti sitä? Tule juttelemaan siitä meidän kanssamme. Dream big – unelmoi isosti!

Maija Salmelin

OsaajaKS-ohjaaja

Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen työllisyyden kokeilukuntiin -hanke

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Kehittämisasiantuntija, opinto-ohjaaja, projektipäällikkö