11.5.2022

Ohjauksen 3varttinen 4.5.2022: Moninaiset asiakkaat - ohjaus ja erityinen tuki

Materiaali: lehtori Leena Selkivuori / Jamk, opinto-ohjaaja Maarit Ikonen / Poke ja opettaja Sami Hoisko / Jamk

11.5.2022

Ohajuksen 3varttinen 25.4.2022: Omavalmentajan ohjausosaaminen

Jyväskylän yliopiston yliopistonopettaja Leena Penttisen materiaali: Mitä ohjausosaaminen on? Toimijuuden tukeminen elämänkulussa.

18.8.2021

Näillä aloilla on töitä Keski-Suomessa – tutustu opiskelumahdollisuuksiin syksyn OsaajaKS-keskiviikoissa

Monissa työpaikoissa on huutava pula työntekijöistä. Keski-Suomessa osaavia tekijöitä kaivataan muun muassa sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikan alalla sekä ICT-alalla. Työssä tarvittavaa osaamista puolestaan saa koulutuksissa, joita esitellään syksyn 2021 aikana OsaajaKS-keskiviikoissa.

6.8.2021

Työelämän muutoksissa tarvitaan jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia

Jatkuva oppiminen on osa nykyajan työelämää. Uudet työvälineet ja käytännöt, digitalisaatio ja muutokset yksilön työuralla haastavat oppimaan, omaksumaan ja opiskelemaan. Pelkkä työssäoppiminen ei kuitenkaan yleensä riitä, vaan lisäksi työhön tarvitaan koulutusta niin alakohtaisista kuin yleisistäkin työelämän taidoista. Keski-Suomessa on kartoitettu työntekijöiden osaamisen tarpeita osana OsaajaKS-palveluketjun rakentamista.

23.6.2021

OsaajaKS-uraohjaus auttaa työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita sopivien opintojen pariin

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat voivat käydä OsaajaKS-ohjaajan pakeilla Jyväskylässä, Laukaassa ja Äänekoskella, jos he tarvitsevat ohjausta ja neuvontaa osaamisen kehittämiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Uraohjauspalvelulla pyritään tukemaan myös asiakkaiden omavalmentajia tarpeen mukaan, kertovat ohjauskokeilua toteuttavat Kaisa Lassila Gradialta ja Maija Salmelin Pokelta.

25.5.2021

Millaista osaamista Keski-Suomessa tarvitaan? -webinaarin tallenne on julkaistu

Tiistaina 25.5.2021 järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin OsaajaKS-palveluketjun rakentamista varten tehdyn työelämän osaamistarvekartoituksen tuloksia.

18.5.2021

Tiedote: Keski-Suomessa selvitettiin, millaista osaamista työnantajat toivovat työntekijöiltään

Keski-Suomessa tarvitaan osaavaa työvoimaa muun muassa sosiaali- ja terveysalalle, kone- ja tuotantotekniikan alalle sekä ICT-alalle. Millaista osaamista Keski-Suomessa tarvitaan? -webinaarissa 25.5. klo 9–10 kerrotaan, mitä tietoja ja taitoja työnantajat kaipaavat henkilöstöltään näillä aloilla.

4.5.2021

Lukuisat hankkeet edistävät työllisyyden ja osaamisen kehittämistä Keski-Suomessa

Keski-Suomessa on useita hankkeita, jotka kehittävät ratkaisuja alueen osaamistarpeisiin sekä työllisyyden tueksi. OsaajaKS-tilaisuudessa esiteltiin osa näistä projekteista. Webinaarin tallenne on nyt katsottavissa.

24.2.2021

OsaajaKS-seminaari kokosi yhteen työelämän ja koulutuksen keskisuomalaisia asiantuntijoita

Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen työllisyyden kokeilukuntiin -hankkeen aloitusseminaarissa kuultiin puheenvuoroja niin hankkeen ihmisiltä kuin työllisyyspalveluista. OsaajaKS-palveluketjua rakennettaan Jyväskylän seudun työllisyyden kokeilukuntiin.

18.2.2021

Mikä on työllisyyden kuntakokeilu ja miten OsaajaKS liittyy siihen?

OsaajaKS-palveluketjua rakennetaan yhteistyössä Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun kanssa, jossa mukana ovat Keski-Suomen kunnista Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Äänekoski. Mitä hankkeen ja kuntakokeilun yhteistyö käytännössä tarkoittaa?

16.2.2021

Tiedote: Työllisyyden kasvu vaatii, että työnhakijoiden osaaminen kohtaa työnantajien tarpeet

Keski-Suomeen luodaan parhaillaan jatkuvan oppimisen palveluketjua, joka kokoaa yhteen työllisyyttä tukevan koulutustarjonnan sekä uraohjauksen. Sen tavoitteena on saada osaavia työntekijöitä työvoimapulasta kärsiville aloille. OsaajaKS-palveluketjun rakentamista esitellään tiistaina 23.2.2021 aloitusseminaarissa, jonka järjestää Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen työllisyyden kokeilukuntiin -hanke (2020–2023).

27.1.2021

Tiedote: OsaajaKS kokoaa yhteen työllisyyttä tukevat jatkuvan oppimisen palvelut

Keski-Suomessa uudistetaan tulevina vuosina jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia maakunnan työllisyyden kasvattamiseksi. Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen työllisyyden kokeilukuntiin -hanke kehittää alueen työnhakijoiden ja työnantajien avuksi saumatonta jatkuvan oppimisen OsaajaKS-palveluketjua.